-
Michael5242
İyi günler, saygıdeğer Forum üyeleri! Son birkaç haftadır deniz akvaryumu ile ilgili forum konularını inceliyorum. Şu anda Güney Amerika cichlidleri ile bir tatlı su akvaryumum var. Ama uzun zamandır deniz beni çekiyor ve başka bir akvaryum kurmak istiyorum. Bunun tatlı su akvaryumuna göre çok daha zor olduğunu anlıyorum ama yine de denemek istiyorum. Deniz akvaryumu için belirli bir yerim var ama altlık ve sump yok. Forum konularında bulamadığım bazı aptalca sorularım olacak... Öncelikle Aquael Nano Reef 30 l tabanında bir nano akvaryum denemek istiyorum. Benzer konularla karşılaştım ama bu konuda sizin tavsiyenizi almak istiyorum. Hazır bir akvaryum ve ekipman almak ne kadar mantıklı? Ekipman yeterli olur mu? Yoksa tüm seti kendim toplamak daha kolay ve ucuz mu? Su... ters osmoz gerektiğini anlıyorum ama nispeten küçük bir hacim için hemen ters osmoz sistemi almak zorunda kalmamak için bir çözüm var mı... belki damıtılmış su veya başka çözümler. Şu anda deniz akvaryumculuğuna adım atmamı engelleyen bu ilk sorularım.