-
Tammy
Merhaba arkadaşlar. Denizle 7 yıldır ilgileniyorum ama profesyonel olamadım. Şu anki akvaryum 470 litre, sump 105 litre, 3 yaşında. Ve bu üç yıl boyunca siyanobakteri, dinoflagellat ve ipliksi alglerle savaşıyorum. Artık gücüm kalmadı. Su sorunları devam ettiği sürece yeni canlılar almıyorum. Akvaryumda bir kelebek balığı, iki palyaço balığı, iki dişi, bir kardinal ve 7 yıldır yaşayan ilk balığım var. Kayıplar oldu ama büyük değil, canlıları eziyet etmekten hoşlanmıyorum. Ayrıca bir yengeç ve sinularia var. Genel olarak NO3 testim > 100, PO4 1. Ne yaptıysam, skimmer çalıştırdım ama bir işe yaramadı. Prodibio Bio Clean kimyasını kullanıyorum, döktüğümde hiçbir şey olmuyor, bırakınca daha da kötüleşiyor. Canlı taş ekledim, yaklaşık 50 kg oldu. Canlı su ekledim. İki haftada bir %15 su değişimi yapıyorum. Duvara başımı vuruyorum, boşuna. Tuzlama sonrası osmoz suyunu ölçtüm, nitrat ve fosfat yüksek. Karbonu iki ayda bir 1 kg değiştiriyorum, fosfat sıfır. Belki de yanlışlıkla mercanların altına koyduğum büyük kumtaşından şüpheleniyorum ama mercanı sökmek istemiyorum. İki aydır votka ekliyorum, 5.5 ml'ye kadar çıktım, ama sonuç yok. Arkadaşlar, tembel değilim ama bir şeyler yolunda gitmiyor, lütfen yardım edin, denizcinin karaya çıkmasına izin vermeyin. Akvaryumun en iyi zamanlarındaki ve şimdi genişletme sonrası fotoğraflarını ekleyeceğim. 1. fotoğraf eski akvaryum. P.S. Düzelttim, akvaryumunuzun fotoğrafını genişlettim.