• Deniz Tavşanı Dolabella

• Diana7891

Bu, 450 litrelik akvaryumumu yosunlardan temizlememe yardımcı olan bir mucize. Başlangıçta hiç yosun, briopsis, ip yosunu, elmas yosunu ve özellikle dinoflagellat görmedim. Görünmez bir tüy gibi bir şey vardı, o da hızla kayboldu ve altı ay boyunca onu gözlemlemedim. Yavaş yavaş akvaryumu mercanlar ve balıklarla doldurduğumda, skimmer pompasında bir arıza oldu. Eve geldiğimde su yerine süt gördüm, mercanlar kapalı, salyangozlar ters dönmüş, karidesler zar zor hareket ediyordu, korkunçtu. %50 su değişimi yaptım, kömür ve anti-fosfat koydum, su parametrelerini yavaş yavaş dengeledim. Kaybettiklerim arasında deniz kestanesi, farklı karidesler, montipora, büyük kahverengi euphyllia (hayatı boyunca uzun süre savaştı) ve taşlarda bazı canlılar vardı, çünkü başlangıcın tüm zorluklarını hissettim. İp yosunu, briopsis, çim ip yosunu, pembe ip yosunu vb. ile altı ay boyunca savaştım. Parametreleri 0'a düşürdüm (nitrat ve fosfat). Yosun akvaryumunda hiçbir şey büyümüyor, zar zor canlı, ama akvaryumda briopsis patlıyor. Kısacası, tavşan (mollusk) ve tilki (balık) akvaryumumu bir haftada temizledi. Artık yiyecekleri kalmadı ve yavaş yavaş sump'tan yosun kaplı taşları çıkarıyorum. Tilkiyi nori ile beslerim, ama tavşanı yosun sorunu olan birine devretmem gerekiyor. Bu sorunla (yosun) mücadele edenler deneyimlerini paylaşsın, yeni başlayanlar için okumak hoş ve faydalı olacaktır, konu yeni olmasa da.