• Deniz akvaryumu kurmak istiyorum.

• Leah

Herkese merhaba. Deniz akvaryumları konusunda uzmanlardan tavsiye istiyorum. Kendime bir akvaryum almak istiyorum. Deniz akvaryumu. Çok fazla literatür taradım. Çok pahalı olduğunu anladım (resif akvaryumu, özellikle karışık veya SPS). Basit bir şeyle başlamak istiyorum. Canlı taşlar ve birkaç balık. Hacmin 140 litre civarında olmasını düşünüyorum. Zamanla, deneyim kazandıkça ve akvaryumu yükseltmek için (ekipman satın almak) fazla bütçem olduğunda, yumuşak mercanlara geçmeyi planlıyorum, sonra ne olacağını göreceğiz... Şu anda anladığım şeyler şunlar: Gerekli olanlar: akvaryum - ortalama 140 litre; - sump - canlı taşlar ve biraz balık için hemen sump gerekli mi? Yoksa bir skimmer (protein ayrıştırıcı) ve küçük bir dahili filtreyi doğrudan akvaryuma koymak mümkün mü? - Skimmer hakkında - uygun bir marka önerin, ben Aqua Medic Miniflotor Abschäumer bis 200l/h buldum - 35 euro, ama bunun muhtemelen çok ucuz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Tunze 9001.000 DOC Skimmer seçeneği var - bu neredeyse 90 euro. - Akıntı oluşturmak için iki pompa başlığı düşündüm, böyle bir şey Hydor Koralia nano - 30 euro. - Işık - akvaryumlarla birlikte satılan dahili lambalar yeterli olur mu (ben sadece canlı taşlar ve balıklardan bahsediyorum), değil mi? Başlangıçta başka hangi ekipman gerekli olacak? Ters osmoz suyum var, tuzu alacağım, nitrat, nitrit, amonyak testleri yapacağım. Zemin olarak mercan kırığı veya beyaz kum düşünüyorum. Her türlü yorum ve öneriye açığım.