• yardıma ihtiyacım var

• Adam4310

İyi günler. Akvaryumda salyangozlar kaybolmaya başladı. Sırasıyla, birkaç gün arayla. Önce, bir trokusun (boş) kumun üzerinde yattığını gördüm. Bir hafta sonra - ikinci ve devamı. Önce, ikanın (taşla geldi) üzerine yıkıldım. Ama bir akşam şunu gördüm. Salona giderken, bir taşın üzerinde sürünen trokusu gördüm. 15 dakika sonra yatak odasına döndüm, trokus kumun üzerinde yatıyordu ve üzerinde bir madde vardı. Görünüşe göre bu, kirli gri-kahverengi renkte bir deniz salyangozuydu. Hızla onu çıkardım ve attım. Boyutu oldukça büyük, çapı 4 santimetre kadar. Ama trokuslar ve küçük deniz kestaneleri kaybolmaya devam ediyor. Bu arada, her şey gece oluyor. Gündüz her şey normal. Ayrıca, camlarda sürünen küçük salyangozlar tamamen sağlam ve anemonun altında bulunan midye türü filtre de sağlam. Buradan, bunun su parametrelerinden kaynaklanmadığını çıkarıyorum, bir kişi bana böyle yazmıştı. Ama dün sabrım taştı. Yatmaya gittim, tridacna ile her şey yolundaydı, sabah kalktım ve şok oldum - tamamen boş! Bu durumu yaşayan varsa, yazsın. Teşekkürler.