• Varşova Hayvanat Bahçesi

• Bonnie

Geçerken Varşova'da bulundum ve turistik yerleri gezdikten sonra hayvanat bahçesini ziyaret ettim. Park beni şaşırttı. Bize Kiev'in dünyada üçüncü, Harkov'un ise Avrupa'nın en iyisi olduğu söylendi (abartılı). Elbette Berlin değil, ama gorillerin, gergedanların, deniz aslanlarının ve büyük bir penguen sürüsünün bulunması beni etkiledi... Ve bunların hepsi geniş bir alanda, büyük göletlerde ve kafeslerdeydi. İki, üç fil değil, bir sürü; üç zürafa değil, beş, altı. Akvaryuma girmeden geçemedim. Ön camlı birkaç iç mekan akvaryumu, bir köpekbalığı (sanırım resif köpekbalığı) ile birlikte yaklaşık bir buçuk metre uzunluğunda bir deniz akvaryumu vardı. Uzunluğu 20 metre ve yüksekliği bir buçuk metre olan bir otçul akvaryumu hoşuma gitti. Ön camda (akrilik) 20 metre boyunca tek bir dikiş olduğunu görmek şaşırtıcıydı. Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde büyük bir resif akvaryumu vardı. Genellikle yumuşak ve SPS. İçinde dalgaların ve iyi aydınlatmanın bulunması beni etkiledi. Ayrı bir akvaryumda deniz anemonları ve palyaço balıkları, bir diğerinde ise sadece deniz atları vardı.