• Yeni başlayan bir deniz akvaryumu meraklısıyım. Arkadaş olmak istiyorum.

• Ross

Merhabalar değerli forum üyeleri. Adım , Kiev'de yaşıyorum. Başlangıçta 500 litrelik bir akvaryumum var, bir ciklid akvaryumu.Onu köklü bir şekilde yeniden düzenlemeye karar verdim, Almanların nasıl yaptığını inceledikten sonra işe başladım... Rovno'daki bazalt ocağına gittim, yaklaşık 200 kilogram bazalt topladım, bir kum filtresi, bilgisayar ve diğer gerekenleri tasarlamaya başladım... Şimdi asıl konuya gelecek olursak, akvaryum üzerindeki çalışmalarım sırasında, yaptığım tüm çabanın beni memnun etmeyeceğini fark ettim. Tüm benliğimle deniz akvaryumuna yönelmek istiyorum, ancak bilgi eksikliğinden dolayı deniz akvaryumu kurmaktan çekiniyorum. Farklı forumları ve literatürü okuyarak bilgiler ediniyorum ve kafamdaki soru işaretleri giderek azalıyor. Ancak her gece yatağa girdiğimde, daha çok şey okumam ve kavramam gerektiam gerektiğini anlıyorum. İşte bu nedenle bu mesajı yazıyorum. Deniz akvaryumu konusundaki anlayışımı hızlandırmak için, denizci arkadaşlarla tanışmak,dost olmak ve işbirliği yapmak istiyorum. Zaman ayırıp yardım etmek isteyen varsa, lütfen bana ulaşsın. Kimisi bu süreci daha önce geçmiş, kimisi de yeni başlıyor gibi benim gibi, kimisi de zaten uzman ve bilgilerini paylaşmaya hazır. Her türlü tan