-
Curtis
Merhaba! Mini-nemo'nun deneme başlatılmasından sonra (konu uzun süredir güncellenmedi), daha büyük bir deniz istediğimi anladım! Tatlı su akvaryumumu (220lt "Doğa" marka) deniz akvaryumuna dönüştürmek istiyorum, ancak mevcut tatlı su akvaryumundan kalan dış filtreler (2 adet), UV ve diğer ekipmanları kullanmak istiyorum. Bu şema hakkındaki görüşünüzü öğrenmek istiyorum: Aşamalı olarak: - Filtre 1 (örneğin canlı kayalarla, kimyasallarla doldurulmuş) suyu akvaryumdan alır ve SUMP'a (köpük tutucu) gönderir, yani taşma işlevini yerine getirecektir; - Filtre 2 (örneğin canlı kayalarla, kimyasallarla doldurulmuş) suyu SUMP'tan alır ve UV'den geçirerek akvaryuma geri gönderir, yani geri dönüş pompası işlevini yerine getirecektir. Bu sayede akvaryumudelmek, taşma sistemi (veya satın almak) gerekmeyecek ve tatlı su akvaryumundan gelen tüm "parçalar" kullanılacak! Not: Filtre 2 yerine birrine bir pompa kullanılabilir. Not: Bu tür fikirler muhtemelen daha önce de tartışılmıştır, eğer öyleyse tekrarı için özür dilerim ve bu konuyla ilgili bir bağlantı vermenizi rica ediyorum. Lütfen görüşünüzü belirtin! Sa