• Deniz akvaryumu ve tatil?

• John

Bu konu uzun süredir gündeme gelmişti: hemen söyleyeyim ki, "deney" yapmaya koşullar zorladı. Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı, tatil deniz akvaryumu kurulumu için zorunlu bir şart olup, hiçbir ama yoktu (akvaryumun olgunlaşma aşamasında olduğu ve yakın gözetim gerektirdiği gerçeği bile). Dolayısıyla 13 gün uzaklaşmak ve akvaryumu gözetim altına almak zorunda kaldım: 1. Akvaryum kontrolörü 2. Periyodik olarak su dolduran kayınbirader. Sonuç olarak, 13 gün sonra döndüğümde, camların çok fazla kaplandığını ve makrofitlerin daha da büyüdüğünü gördüm. Mevcut mercanlardan sinularia 15 cm'ye (şapka çapına) kadar büyümüş, kseniya ise bölünmüştü. Hiç kimse ölmedi veya zarar görmedi. Büyük bir artı, kimseyi beslemek gerekmemesiydi (bu konu, sıvı yemler ve iz elementler için kesin dozajlama sağlayan ve kuru yemler için basit bir otomatik yemleyici kurularak kısmen çözülebilir, ancak bu ayrı bir konudur).Elbette, hassas mercanların bolca olduğu ciddi resifler için daha birçok soru ve zorluk ortaya çıkabilir, ama topluluk olarak TÜM sorunları çözebileceğimizi düşünüyorum. İşte, başka hangi zorlukların ortaya çıkabileceğini duymak isterdim (acil durumlar değerlendirilmez, akvaryum patlasa da işe gitmiş olun ya